E-boekenwinkels, zoals die van Amazon, bieden al een hele tijd de mogelijkheid aan een specifiek digitaal boek cadeau te doen. In Apple's iBookstore kon je tot nu toe echter enkel een algemene iTunes-cadeaubon weggeven. Daarmee biedt je de ontvanger een bepaald bedrag aan, dat hij of zij vrij kan besteden aan bijvoorbeeld apps, muziek of films.

Maar nu heeft Apple, net op tijd voor de feestdagen, ook een functie om bepaalde e-boeken weg te geven toegevoegd aan iBooks.

Bij elke titel krijg je voortaan de mogelijkheid om het cadeau te doen. Je kunt een korte persoonlijke boodschap bijvoegen, en aangeven wanneer het boek verstuurd moet worden naar de ontvanger.

Die ontvanger moet een Apple-ID hebben (of aanmaken) om het e-boek te kunnen raadplegen. Lezen kan ook alleen op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. (eReaders.nl / MI)

E-boekenwinkels, zoals die van Amazon, bieden al een hele tijd de mogelijkheid aan een specifiek digitaal boek cadeau te doen. In Apple's iBookstore kon je tot nu toe echter enkel een algemene iTunes-cadeaubon weggeven. Daarmee biedt je de ontvanger een bepaald bedrag aan, dat hij of zij vrij kan besteden aan bijvoorbeeld apps, muziek of films. Maar nu heeft Apple, net op tijd voor de feestdagen, ook een functie om bepaalde e-boeken weg te geven toegevoegd aan iBooks. Bij elke titel krijg je voortaan de mogelijkheid om het cadeau te doen. Je kunt een korte persoonlijke boodschap bijvoegen, en aangeven wanneer het boek verstuurd moet worden naar de ontvanger. Die ontvanger moet een Apple-ID hebben (of aanmaken) om het e-boek te kunnen raadplegen. Lezen kan ook alleen op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. (eReaders.nl / MI)