Samsung is al sinds jaar en dag een belangrijke leverancier van onder meer chips en schermen voor de iPhone en de iPad van dichtste belager Apple. Toen de patentenstrijd tussen beide bedrijven alsmaar grotere proporties begon aan te nemen, gaf Apple eind vorig jaar aan dat het zijn onderdelen elders wilde gaan inkopen. Toch lijkt Apple niet zonder Samsung te kunnen, want ook in de toekomstige iPhones en iPads zullen Samsung-onderdelen zitten. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Zo zouden het nieuwe Retina-scherm voor de iPad Mini 2 en de A7-chip die ingebouwd wordt in de eerstvolgende iPhone uit de koker van Samsung komen. Naast Samsung zijn ook Sharp en LG betrokken bij de fabricatie en van nieuwe iPhone- en iPad-onderdelen.

Vorig jaar liep een belangrijke chiparchitect over van Samsung naar Apple, wat aangeeft dat Apple zijn eigen chips aan het ontwikkelen is. Toch lijken die eigen mobiele chips nog niet helemaal op punt te staan, waardoor de iPhone-maker voorlopig nog een beroep moet blijven doen op zijn grootste rivaal.

Samsung is al sinds jaar en dag een belangrijke leverancier van onder meer chips en schermen voor de iPhone en de iPad van dichtste belager Apple. Toen de patentenstrijd tussen beide bedrijven alsmaar grotere proporties begon aan te nemen, gaf Apple eind vorig jaar aan dat het zijn onderdelen elders wilde gaan inkopen. Toch lijkt Apple niet zonder Samsung te kunnen, want ook in de toekomstige iPhones en iPads zullen Samsung-onderdelen zitten. Dat schrijft The Wall Street Journal. Zo zouden het nieuwe Retina-scherm voor de iPad Mini 2 en de A7-chip die ingebouwd wordt in de eerstvolgende iPhone uit de koker van Samsung komen. Naast Samsung zijn ook Sharp en LG betrokken bij de fabricatie en van nieuwe iPhone- en iPad-onderdelen. Vorig jaar liep een belangrijke chiparchitect over van Samsung naar Apple, wat aangeeft dat Apple zijn eigen chips aan het ontwikkelen is. Toch lijken die eigen mobiele chips nog niet helemaal op punt te staan, waardoor de iPhone-maker voorlopig nog een beroep moet blijven doen op zijn grootste rivaal.