Steve Jobs is in behandeling voor een 'hormonale aandoening', waardoor hij opmerkelijk gewicht verliest. Dat heeft de topman Apple maandag bekendgemaakt.

In 2008 verloor Jobs zichtbaar veel gewicht. "Voor mij en mijn dokters was dat een mysterie. Na bijkomend onderzoek hebben de dokters blijkbaar gevonden wat er scheelt: een hormonale aandoening zorgt er voor dat ik proteïnen verlies en die heeft mijn lichaam nodig om gezond te blijven", aldus de Apple-topman.

Jobs, die al 11 jaar aan het hoofd staat van Apple, verduidelijkte overigens dat zijn behandeling "relatief eenvoudig" is en dat die ervoor moet zorgen dat hij tegen de lente zijn normale gewicht moet terughebben.

Jobs blijft sowieso aan als ceo. De raad van bestuur van het bedrijf kondigde in een afzonderlijke mededeling aan dat hij Steve Jobs onvoorwaardelijk steunt.

Bron: Belga/Bloomberg/AFP

Steve Jobs is in behandeling voor een 'hormonale aandoening', waardoor hij opmerkelijk gewicht verliest. Dat heeft de topman Apple maandag bekendgemaakt. In 2008 verloor Jobs zichtbaar veel gewicht. "Voor mij en mijn dokters was dat een mysterie. Na bijkomend onderzoek hebben de dokters blijkbaar gevonden wat er scheelt: een hormonale aandoening zorgt er voor dat ik proteïnen verlies en die heeft mijn lichaam nodig om gezond te blijven", aldus de Apple-topman. Jobs, die al 11 jaar aan het hoofd staat van Apple, verduidelijkte overigens dat zijn behandeling "relatief eenvoudig" is en dat die ervoor moet zorgen dat hij tegen de lente zijn normale gewicht moet terughebben. Jobs blijft sowieso aan als ceo. De raad van bestuur van het bedrijf kondigde in een afzonderlijke mededeling aan dat hij Steve Jobs onvoorwaardelijk steunt. Bron: Belga/Bloomberg/AFP