Tim Cook is 'trots om homo te zijn', zo schrijft hij in een bijdrage in het Amerikaanse zakenmagazine Bloomberg Businessweek waarin hij zich openlijk out.

Cook stelt dat hij tegenover collega's nooit een geheim heeft gemaakt van zijn seksuele geaardheid. 'Dat lijkt geen verschil te maken in de manier waarop ze mij behandelen. Natuurlijk heb ik het geluk dat ik werk bij een bedrijf dat houdt van creativiteit en innovatie, en weet dat het alleen kan floreren als je verschillen tussen mensen omarmt. Niet iedereen heeft dat geluk', zei hij.

Opoffering van privacy

Uit privacyoverwegingen sprak Cook nooit eerder in het openbaar over zijn homoseksualiteit. Door dat wel te doen, hoopt hij naar eigen zeggen iets voor anderen te betekenen. 'Als de wetenschap dat de baas van Apple homo is iemand kan helpen zich te verzoenen met wie hij of zij is, troost kan bieden aan wie zich alleen voelt of mensen kan inspireren om te staan voor hun gelijkwaardigheid, dan is dat de opoffering van mijn privacy waard.'

Homodiscriminatie

Cook ziet zichzelf niet als een activist, maar wijst wel op de nog wijdverbreide homodiscriminatie in de Verenigde Staten. Door openlijk 'uit de kast' te komen, wil Cook naar eigen zeggen een bijdrage leveren aan de strijd voor gelijke behandeling voor iedereen. 'Wij plaveien samen het door de zon verlichte pad naar gerechtigheid, steen voor steen. Dit is mijn steen', schrijft hij. (Belga)

Tim Cook is 'trots om homo te zijn', zo schrijft hij in een bijdrage in het Amerikaanse zakenmagazine Bloomberg Businessweek waarin hij zich openlijk out. Cook stelt dat hij tegenover collega's nooit een geheim heeft gemaakt van zijn seksuele geaardheid. 'Dat lijkt geen verschil te maken in de manier waarop ze mij behandelen. Natuurlijk heb ik het geluk dat ik werk bij een bedrijf dat houdt van creativiteit en innovatie, en weet dat het alleen kan floreren als je verschillen tussen mensen omarmt. Niet iedereen heeft dat geluk', zei hij. Uit privacyoverwegingen sprak Cook nooit eerder in het openbaar over zijn homoseksualiteit. Door dat wel te doen, hoopt hij naar eigen zeggen iets voor anderen te betekenen. 'Als de wetenschap dat de baas van Apple homo is iemand kan helpen zich te verzoenen met wie hij of zij is, troost kan bieden aan wie zich alleen voelt of mensen kan inspireren om te staan voor hun gelijkwaardigheid, dan is dat de opoffering van mijn privacy waard.' Cook ziet zichzelf niet als een activist, maar wijst wel op de nog wijdverbreide homodiscriminatie in de Verenigde Staten. Door openlijk 'uit de kast' te komen, wil Cook naar eigen zeggen een bijdrage leveren aan de strijd voor gelijke behandeling voor iedereen. 'Wij plaveien samen het door de zon verlichte pad naar gerechtigheid, steen voor steen. Dit is mijn steen', schrijft hij. (Belga)