De nieuwe iPod Touch wordt niet langer bij Foxconn gemaakt. Apple wil voortaan zijn productie beter spreiden over meerdere fabrikanten.

Foxconn maakt hardware voor verschillende grote technologiebedrijven maar Apple is veruit de bekendste en belangrijkste. Volgens de Wall Street Journal kwam dat verder uit een nauwe samenwerking tussen Steve Jobs en Foxconn's voorzitter Terry Gou.

Maar onder Tim Cook komt er verandering in die afspraken. De goedkopere iPod Touch die Apple gisteren voorstelde wordt immers niet gemaakt bij Foxconn maar wel bij Pegatron, een minder bekende Taiwanese fabrikant die ook produceert voor Microsoft, HP en Dell.

Apple deed al eerder een beroep op Pegatron voor een klein deel van de productie van iPhones in 2011. Ook de iPad Mini wordt er geproduceerd. Daarmee snoept het bedrijf stilaan een groter deel af van de bestellingen die anders bij Foxconn zouden terechtkomen.

Na productieproblemen

Als reden voor de verhuis haalt de Wall Street Journal de productieproblemen van de iPhone 5 vorig jaar aan. Op deze manier heeft Apple meerdere partners waar het op kan terugvallen voor massaproductie.

Al is er weinig bekend over de werkomstandigheden. Iets waar Foxconn de afgelopen jaren felle kritiek op kreeg na zelfmoorden, meldingen van kinderarbeid en onvoldoende bescherming voor werknemers die met giftige stoffen moeten werken.

De nieuwe iPod Touch wordt niet langer bij Foxconn gemaakt. Apple wil voortaan zijn productie beter spreiden over meerdere fabrikanten. Foxconn maakt hardware voor verschillende grote technologiebedrijven maar Apple is veruit de bekendste en belangrijkste. Volgens de Wall Street Journal kwam dat verder uit een nauwe samenwerking tussen Steve Jobs en Foxconn's voorzitter Terry Gou. Maar onder Tim Cook komt er verandering in die afspraken. De goedkopere iPod Touch die Apple gisteren voorstelde wordt immers niet gemaakt bij Foxconn maar wel bij Pegatron, een minder bekende Taiwanese fabrikant die ook produceert voor Microsoft, HP en Dell. Apple deed al eerder een beroep op Pegatron voor een klein deel van de productie van iPhones in 2011. Ook de iPad Mini wordt er geproduceerd. Daarmee snoept het bedrijf stilaan een groter deel af van de bestellingen die anders bij Foxconn zouden terechtkomen. Na productieproblemen Als reden voor de verhuis haalt de Wall Street Journal de productieproblemen van de iPhone 5 vorig jaar aan. Op deze manier heeft Apple meerdere partners waar het op kan terugvallen voor massaproductie. Al is er weinig bekend over de werkomstandigheden. Iets waar Foxconn de afgelopen jaren felle kritiek op kreeg na zelfmoorden, meldingen van kinderarbeid en onvoldoende bescherming voor werknemers die met giftige stoffen moeten werken.