Apple zou de dienst baseren op de magazine-app Texture, die het vorige maand aankocht. Dat schrijft nieuwssite Bloomberg. Texture is een magazine- en krantenaggregator vergelijkbaar met het Nederlandse Blendle. Het voorziet toegang tot zo'n tweehonderd publicaties, voor een vast bedrag van tien dollar per maand.

Apple zou nu van plan zijn Texture te integreren in zijn eigen Apple News team, om nog dit jaar een premium dienst voor nieuwsberichten te lanceren. Als die er komt, zal Apple alvast het wiel niet opnieuw moeten uitvinden. De techgigant biedt al enkele streaming- en andere abonnementendiensten aan, waaronder iCloud en Apple Music.

Apple zou de dienst baseren op de magazine-app Texture, die het vorige maand aankocht. Dat schrijft nieuwssite Bloomberg. Texture is een magazine- en krantenaggregator vergelijkbaar met het Nederlandse Blendle. Het voorziet toegang tot zo'n tweehonderd publicaties, voor een vast bedrag van tien dollar per maand. Apple zou nu van plan zijn Texture te integreren in zijn eigen Apple News team, om nog dit jaar een premium dienst voor nieuwsberichten te lanceren. Als die er komt, zal Apple alvast het wiel niet opnieuw moeten uitvinden. De techgigant biedt al enkele streaming- en andere abonnementendiensten aan, waaronder iCloud en Apple Music.