De technologie is sinds woensdag beschikbaar voor nationale volksgezondheidsinstanties. Het is geen kant-en-klare corona-app, maar een ondersteuning voor zo'n app waarmee gebruikers anoniem worden gewaarschuwd als ze in contact zijn gekomen met een persoon die besmet is met het coronavirus.

Android en iPhone

De technologie werkt zowel voor Android-telefoons (Google) als iPhones (Apple). Het is aan de landen zelf om de software in hun corona-app te integreren. Zeker 22 landen en meerdere Amerikaanse staten willen volgens de bedrijven de technologie gebruiken. Eerder werd al een testversie uitgebracht.

De bedrijven besloten een systeem voor het traceren van contacten te ontwikkelen omdat regeringen hadden geprobeerd hun eigen apps te bouwen, maar dat ze voor hulp bij Apple en Google aanklopten. De techreuzen benadrukken dat de uiteindelijke apps door volksgezondheidsautoriteiten moeten worden gemaakt. Ook hebben ze toestemming van de gebruiker nodig, mogen ze alleen de minimale hoeveelheid gegevens verzamelen en mogen ze de locatie van een gebruiker niet registreren.

De technologie is sinds woensdag beschikbaar voor nationale volksgezondheidsinstanties. Het is geen kant-en-klare corona-app, maar een ondersteuning voor zo'n app waarmee gebruikers anoniem worden gewaarschuwd als ze in contact zijn gekomen met een persoon die besmet is met het coronavirus.De technologie werkt zowel voor Android-telefoons (Google) als iPhones (Apple). Het is aan de landen zelf om de software in hun corona-app te integreren. Zeker 22 landen en meerdere Amerikaanse staten willen volgens de bedrijven de technologie gebruiken. Eerder werd al een testversie uitgebracht.De bedrijven besloten een systeem voor het traceren van contacten te ontwikkelen omdat regeringen hadden geprobeerd hun eigen apps te bouwen, maar dat ze voor hulp bij Apple en Google aanklopten. De techreuzen benadrukken dat de uiteindelijke apps door volksgezondheidsautoriteiten moeten worden gemaakt. Ook hebben ze toestemming van de gebruiker nodig, mogen ze alleen de minimale hoeveelheid gegevens verzamelen en mogen ze de locatie van een gebruiker niet registreren.