App stores moeten duidelijker aangeven welke gebruikersgegevens een app verzamelt, en waarom. Dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in een gezamenlijke oproep met de waakhonden in 26 andere landen, waaronder België, Israël, Mexico en Noorwegen.

"Consumenten hebben het recht te weten wat de app doet met hun gegevens. De appstores van Apple en Google bieden die mogelijkheid nu niet. Dit moet zo snel mogelijk veranderen", verklaart bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh van de ACM.

Apple en Google hebben nog geen ultimatum gekregen van de toezichthouders. Als de oproep niet werkt, kan elke toezichthouder apart een straf opleggen.

App stores moeten duidelijker aangeven welke gebruikersgegevens een app verzamelt, en waarom. Dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in een gezamenlijke oproep met de waakhonden in 26 andere landen, waaronder België, Israël, Mexico en Noorwegen."Consumenten hebben het recht te weten wat de app doet met hun gegevens. De appstores van Apple en Google bieden die mogelijkheid nu niet. Dit moet zo snel mogelijk veranderen", verklaart bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh van de ACM.Apple en Google hebben nog geen ultimatum gekregen van de toezichthouders. Als de oproep niet werkt, kan elke toezichthouder apart een straf opleggen.