Het gaat om de apps Meet24, FastMeet en Meet4U. Die worden gerund door het Oekraïense bedrijf Wildec. De apps verzamelen geboortedata, e-mailadressen, foto's en locatiegegevens van de gebruikers. Die moeten hun geboortedatum invoeren wanneer ze zich aanmelden, maar ook als ze zeggen dat ze onder de 13 zijn, kunnen ze de apps gewoon gebruiken.

Ook kunnen ze benaderd worden door andere gebruikers. Dat is een ernstig risico voor de gezondheid en veiligheid van de kinderen, zegt de FTC. Meerdere gebruikers zijn al aangeklaagd omdat ze probeerden kleine kinderen te benaderen via de apps.

Het gaat om de apps Meet24, FastMeet en Meet4U. Die worden gerund door het Oekraïense bedrijf Wildec. De apps verzamelen geboortedata, e-mailadressen, foto's en locatiegegevens van de gebruikers. Die moeten hun geboortedatum invoeren wanneer ze zich aanmelden, maar ook als ze zeggen dat ze onder de 13 zijn, kunnen ze de apps gewoon gebruiken. Ook kunnen ze benaderd worden door andere gebruikers. Dat is een ernstig risico voor de gezondheid en veiligheid van de kinderen, zegt de FTC. Meerdere gebruikers zijn al aangeklaagd omdat ze probeerden kleine kinderen te benaderen via de apps.