Dit is door de Ierse minister van Financiën Paschal Donohoe bekend gemaakt, meldt Reuters. Het hoofdkantoor van Apple is gevestigd in Ierland, waardoor het bedrijf in dat land belasting moet betalen. De Europese Commissie oordeelt dat Apple en Ierland onrechtmatige belastingafspraken hebben gemaakt, waardoor Apple jarenlang te weinig belasting heeft betaald. De commissie legde Apple daarom vorig jaar een boete van dertien miljard euro op. Een hoger beroep tegen deze uitspraak loopt nog.

Apple en Ierland hebben nu een akkoord bereikt over de betaling van de boete. Naar verwachting wordt de dertien miljard euro in het eerste kwartaal van 2018 overgemaakt naar de Ierse overheid. Deze parkeert het geld in afwachting van uitspraak in het hoger beroep in de zaak op een rekening die onder beheer staat van een derde partij.

In samenwerking met Dutch-IT Channel.

Dit is door de Ierse minister van Financiën Paschal Donohoe bekend gemaakt, meldt Reuters. Het hoofdkantoor van Apple is gevestigd in Ierland, waardoor het bedrijf in dat land belasting moet betalen. De Europese Commissie oordeelt dat Apple en Ierland onrechtmatige belastingafspraken hebben gemaakt, waardoor Apple jarenlang te weinig belasting heeft betaald. De commissie legde Apple daarom vorig jaar een boete van dertien miljard euro op. Een hoger beroep tegen deze uitspraak loopt nog.Apple en Ierland hebben nu een akkoord bereikt over de betaling van de boete. Naar verwachting wordt de dertien miljard euro in het eerste kwartaal van 2018 overgemaakt naar de Ierse overheid. Deze parkeert het geld in afwachting van uitspraak in het hoger beroep in de zaak op een rekening die onder beheer staat van een derde partij.In samenwerking met Dutch-IT Channel.