Nokia klaagde Apple in december 2016 aan wegens inbreuk op het patentrecht. Als reactie verkocht Apple alle producten van Withings, eigendom van Nokia, niet meer via zijn webwinkel. Withings verkoopt vooral gezondheidsproducten zoals weegschalen, slimme thermometers en bloeddrukmonitors. Beide bedrijven klagen elkaar al sinds 2009 regelmatig aan wegens inbreuk op patenten.

Volgens het akkoord zal Apple een onbekend bedrag betalen aan Nokia en zal het Finse bedrijf gedurende de periode van de overeenkomst aanvullende inkomsten van Apple blijven ontvangen. Nokia zal diensten voor netwerkinfrastructuur leveren aan Apple, terwijl Apple terug Withingsproducten zal verkopen. Verder bekijken de twee bedrijven ook een samenwerking inzake gezondheidsinitiatieven. Financiële details over het akkoord zijn niet bekendgemaakt. "Het verandert onze relatie met Apple van vijanden in de rechtszaal naar zakenpartners die werken voor het voordeel van onze klanten", aldus Maria Varsellona, Chief Legal Officer van Nokia.

Nokia klaagde Apple in december 2016 aan wegens inbreuk op het patentrecht. Als reactie verkocht Apple alle producten van Withings, eigendom van Nokia, niet meer via zijn webwinkel. Withings verkoopt vooral gezondheidsproducten zoals weegschalen, slimme thermometers en bloeddrukmonitors. Beide bedrijven klagen elkaar al sinds 2009 regelmatig aan wegens inbreuk op patenten.Volgens het akkoord zal Apple een onbekend bedrag betalen aan Nokia en zal het Finse bedrijf gedurende de periode van de overeenkomst aanvullende inkomsten van Apple blijven ontvangen. Nokia zal diensten voor netwerkinfrastructuur leveren aan Apple, terwijl Apple terug Withingsproducten zal verkopen. Verder bekijken de twee bedrijven ook een samenwerking inzake gezondheidsinitiatieven. Financiële details over het akkoord zijn niet bekendgemaakt. "Het verandert onze relatie met Apple van vijanden in de rechtszaal naar zakenpartners die werken voor het voordeel van onze klanten", aldus Maria Varsellona, Chief Legal Officer van Nokia.