Het Amerikaanse technologieconcern Apple en zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung gaan de komende maanden een poging doen om hun patentenoorlog te beëindigen.

Een Californische rechter had er dinsdag bij de twistende partijen op aangedrongen om onderhandelingen op te starten. Beide bedrijven verklaarden zich daartoe akkoord.

Apple en Samsung hebben in talrijke landen klachten tegen elkaar ingediend voor patentinbreuken. In de zomer zou een groot proces van start gaan in Californië.

De bedrijven gaan nu trachten met onderhandelingen tot een vergelijk te komen. Toch moeten zulke door een rechtbank opgelegde onderhandelingen niet noodzakelijk tot succes leiden. Zo brachten die bijvoorbeeld geen oplossing in een zaak tussen Oracle en Google in verband met plagiaatbeschuldigingen.

Een verschil met die zaak is dat Apple en Samsung ook partners zijn. Samsung is immers een van de belangrijkste toeleveranciers van Apple en fabriceert onder andere de beeldschermen voor de iPad.

Bron: Belga

Het Amerikaanse technologieconcern Apple en zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung gaan de komende maanden een poging doen om hun patentenoorlog te beëindigen. Een Californische rechter had er dinsdag bij de twistende partijen op aangedrongen om onderhandelingen op te starten. Beide bedrijven verklaarden zich daartoe akkoord. Apple en Samsung hebben in talrijke landen klachten tegen elkaar ingediend voor patentinbreuken. In de zomer zou een groot proces van start gaan in Californië. De bedrijven gaan nu trachten met onderhandelingen tot een vergelijk te komen. Toch moeten zulke door een rechtbank opgelegde onderhandelingen niet noodzakelijk tot succes leiden. Zo brachten die bijvoorbeeld geen oplossing in een zaak tussen Oracle en Google in verband met plagiaatbeschuldigingen. Een verschil met die zaak is dat Apple en Samsung ook partners zijn. Samsung is immers een van de belangrijkste toeleveranciers van Apple en fabriceert onder andere de beeldschermen voor de iPad. Bron: Belga