Apple heeft de voorbije jaren volop geïnvesteerd in de productie van schone stroom om de productie te vergroenen en de eigen datacentra klimaatneutraal te maken. Het bedrijf bezit zonnepanelen, biogas- en waterkrachtcentrales. Nu ook het nieuwe, enorme hoofdkwartier in Cupertino bedekt wordt met zonnepanelen, zoekt de fabrikant naar manieren om die stroom ook te verkopen.

Apple heeft daarvoor in alle stilte de dochteronderneming Apple Energy LLC opgericht met zetel in Delaware. Het bedrijf heeft bij de Amerikaanse Federal Energy Regulatory Commission (FERC) een officiële aanvraag ingediend als energieleverancier.

Groot nieuws

Dat is groter nieuws dan het op het eerste gezicht lijkt, zeggen waarnemers. Het is weliswaar normaal dat grote bedrijven hun energie-overschotten verkopen, maar in dit geval wil Apple zich rechtstreeks tot de consument richten. Zo worden de traditionele energiebedrijven omzeild en neemt de concurrentie toe. Ook andere grote bedrijven als Walmart, Google en Amazon zijn geïnteresseerd in die mogelijkheid.

Mogelijk is het ook een nieuwe stap op weg naar de langverwachte elektrische Apple-auto, en wil het bedrijf een eigen netwerk van laadpalen opzetten naar analogie met de Tesla-superchargers. Het kan in dat geval ook als een belangrijke strategische zet gezien worden. Zonder tussenkomst van een energiebedrijf kan Apple immers de prijs van groene stroom garanderen, een geruststellend argument voor consumenten die de aankoop van zo'n auto overwegen.

(IPS)

Apple heeft de voorbije jaren volop geïnvesteerd in de productie van schone stroom om de productie te vergroenen en de eigen datacentra klimaatneutraal te maken. Het bedrijf bezit zonnepanelen, biogas- en waterkrachtcentrales. Nu ook het nieuwe, enorme hoofdkwartier in Cupertino bedekt wordt met zonnepanelen, zoekt de fabrikant naar manieren om die stroom ook te verkopen.Apple heeft daarvoor in alle stilte de dochteronderneming Apple Energy LLC opgericht met zetel in Delaware. Het bedrijf heeft bij de Amerikaanse Federal Energy Regulatory Commission (FERC) een officiële aanvraag ingediend als energieleverancier.Groot nieuwsDat is groter nieuws dan het op het eerste gezicht lijkt, zeggen waarnemers. Het is weliswaar normaal dat grote bedrijven hun energie-overschotten verkopen, maar in dit geval wil Apple zich rechtstreeks tot de consument richten. Zo worden de traditionele energiebedrijven omzeild en neemt de concurrentie toe. Ook andere grote bedrijven als Walmart, Google en Amazon zijn geïnteresseerd in die mogelijkheid.Mogelijk is het ook een nieuwe stap op weg naar de langverwachte elektrische Apple-auto, en wil het bedrijf een eigen netwerk van laadpalen opzetten naar analogie met de Tesla-superchargers. Het kan in dat geval ook als een belangrijke strategische zet gezien worden. Zonder tussenkomst van een energiebedrijf kan Apple immers de prijs van groene stroom garanderen, een geruststellend argument voor consumenten die de aankoop van zo'n auto overwegen.(IPS)