Qualcomm wil dat dit verbod nu wordt uitgebreid met de nieuwste modellen van de iPhone. Het concern beschuldigt Apple ervan zijn technologie te gebruiken voor iPhones, zonder daar genoeg voor te betalen. Apple vindt juist dat de chipproducent misbruik maakt van zijn dominante positie op de markt om hoge royalty's te vragen. Deze vete vechten ze wereldwijd uit.

Apple voelt zich door de recente ontwikkelingen nu onder grote druk om tot een regeling te komen met Qualcomm, vanwege het belang van de Chinese mobiele markt. Volgens Apple schaadt het verbod op de verkoop van iPhones de Chinese economie omdat in dat land veel producten van Apple worden geproduceerd. Ook loopt de Chinese overheid belastinginkomsten mis door het verkoopverbod, stelt Apple.

Chinese iPhone-gebruikers

Overigens kondigt Apple wel aan komende week een software-update door te voeren voor Chinese iPhone-gebruikers. Die update is gericht op het wijzigen van functies die volgens een rechtbank inbreuk maakten op een aantal Qualcomm-patenten.

Tegen de uitspraak is door Apple wel beroep aangetekend, maar de onderneming wil "eventuele bezorgdheid'' wegnemen. De stap toont volgens kenners het grote belang van de Chinese markt, waar Apple ongeveer een vijfde van zijn omzet haalt.

Qualcomm wil dat dit verbod nu wordt uitgebreid met de nieuwste modellen van de iPhone. Het concern beschuldigt Apple ervan zijn technologie te gebruiken voor iPhones, zonder daar genoeg voor te betalen. Apple vindt juist dat de chipproducent misbruik maakt van zijn dominante positie op de markt om hoge royalty's te vragen. Deze vete vechten ze wereldwijd uit.Apple voelt zich door de recente ontwikkelingen nu onder grote druk om tot een regeling te komen met Qualcomm, vanwege het belang van de Chinese mobiele markt. Volgens Apple schaadt het verbod op de verkoop van iPhones de Chinese economie omdat in dat land veel producten van Apple worden geproduceerd. Ook loopt de Chinese overheid belastinginkomsten mis door het verkoopverbod, stelt Apple.Chinese iPhone-gebruikersOverigens kondigt Apple wel aan komende week een software-update door te voeren voor Chinese iPhone-gebruikers. Die update is gericht op het wijzigen van functies die volgens een rechtbank inbreuk maakten op een aantal Qualcomm-patenten.Tegen de uitspraak is door Apple wel beroep aangetekend, maar de onderneming wil "eventuele bezorgdheid'' wegnemen. De stap toont volgens kenners het grote belang van de Chinese markt, waar Apple ongeveer een vijfde van zijn omzet haalt.