In China is onlangs een 23-jarige vrouw omgekomen nadat ze geëlektrocuteerd door een iPhone die aan het opladen was. En niet veel later belandde een 29-jarige Chinese man in het ziekenhuis na een soortgelijk incident. Ze maakten beiden gebruik van een namaakoplader.

Volgens Apple zijn sommige adapters van derden niet goed ontworpen, en kunnen ze veiligheidsproblemen veroorzaken.

Daarom is het technologieconcern nu gestart met een inruilprogramma waarbij gebruikers hun namaakoplader kunnen inruilen voor een officiële adapter. Ze krijgen hierbij negen euro korting.

In China is onlangs een 23-jarige vrouw omgekomen nadat ze geëlektrocuteerd door een iPhone die aan het opladen was. En niet veel later belandde een 29-jarige Chinese man in het ziekenhuis na een soortgelijk incident. Ze maakten beiden gebruik van een namaakoplader. Volgens Apple zijn sommige adapters van derden niet goed ontworpen, en kunnen ze veiligheidsproblemen veroorzaken. Daarom is het technologieconcern nu gestart met een inruilprogramma waarbij gebruikers hun namaakoplader kunnen inruilen voor een officiële adapter. Ze krijgen hierbij negen euro korting.