Technologiereus Apple daagt op zijn beurt het Finse Nokia, wereldmarktleider in gsm's, voor de rechter. In oktober diende Nokia in de VS een klacht in tegen Apple omdat dat bedrijf met zijn succesvolle iPhone patenten van Nokia zou schenden.

Apple dient een klacht in tegen Nokia omdat volgens Apple dertien van zijn patenten geschonden worden door de Finse gsm-fabrikant. Om welke technologieën of welke toestellen het gaat, preciseerde Apple niet. "Andere bedrijven mogen met ons de strijd aangaan met hun eigen technologieën, maar niet door de onze te stelen", benadrukt Bruce Sewell van Apple in een persbericht.

Nokia diende in oktober zelf een klacht in tegen Apple bij de federale rechtbank van Delaware en beschuldigde het Amerikaanse bedrijf ervan dat de iPhone van Apple tien van de Nokia-patenten schendt.

De voorbije jaren zag Nokia zijn marktaandeel teruglopen in het voordeel van voornamelijk nieuwe Amerikaanse telefoons.

Bron: AFP/Belga

Technologiereus Apple daagt op zijn beurt het Finse Nokia, wereldmarktleider in gsm's, voor de rechter. In oktober diende Nokia in de VS een klacht in tegen Apple omdat dat bedrijf met zijn succesvolle iPhone patenten van Nokia zou schenden. Apple dient een klacht in tegen Nokia omdat volgens Apple dertien van zijn patenten geschonden worden door de Finse gsm-fabrikant. Om welke technologieën of welke toestellen het gaat, preciseerde Apple niet. "Andere bedrijven mogen met ons de strijd aangaan met hun eigen technologieën, maar niet door de onze te stelen", benadrukt Bruce Sewell van Apple in een persbericht. Nokia diende in oktober zelf een klacht in tegen Apple bij de federale rechtbank van Delaware en beschuldigde het Amerikaanse bedrijf ervan dat de iPhone van Apple tien van de Nokia-patenten schendt. De voorbije jaren zag Nokia zijn marktaandeel teruglopen in het voordeel van voornamelijk nieuwe Amerikaanse telefoons. Bron: AFP/Belga