Hackers beweren dat ze toegang hebben gekregen tot zo'n zeshonderd miljoen iCloud en Apple e-mail accounts. Ze dreigen ermee alle gebruikersdata daarop te wissen, tenzij Apple losgeld betaalt. De zelfverklaarde 'Turkse criminele familie eist 75.000 dollar aan bitcoin of 100.000 dollar aan iTunes geschenkbonnen tegen 7 april.

Volgens Apple is er ondertussen niets aan de hand. De techgigant verzekert zijn klanten dat zijn systemen geen inbreuken hebben gedetecteerd. Het bedrijf lijkt dan ook niet van plan om op de afpersing in te gaan.

Hackers beweren dat ze toegang hebben gekregen tot zo'n zeshonderd miljoen iCloud en Apple e-mail accounts. Ze dreigen ermee alle gebruikersdata daarop te wissen, tenzij Apple losgeld betaalt. De zelfverklaarde 'Turkse criminele familie eist 75.000 dollar aan bitcoin of 100.000 dollar aan iTunes geschenkbonnen tegen 7 april. Volgens Apple is er ondertussen niets aan de hand. De techgigant verzekert zijn klanten dat zijn systemen geen inbreuken hebben gedetecteerd. Het bedrijf lijkt dan ook niet van plan om op de afpersing in te gaan.