Het gaat allemaal om patenten van het in 2009 ter ziele gegane Nortel, die vier jaar geleden voor een bedrag van 4,5 miljard dollar waren gekocht. Apple had die patenten ondergebracht bij Rockstar, een groep waar het bedrijf zelf de boventoon voert. Andere leden van Rockstar zijn onder andere Microsoft, BlackBerry, Ericsson en Sony.

Patenttrollen

Rockstar, voor alle duidelijkheid niet te verwarren de spelontwikkelaar Rockstar Games, werd door andere bedrijven beschouwd als een patenttrol, een bedrijf dat patenten opkoopt om vervolgens iedereen die er gebruik van maakt genadeloos na te jagen voor geld. Door de verkoop is daar nu een einde aan gekomen. De koper van de patenten is RPX Corp uit San Francisco. Dit bedrijf gaat fungeren als een clearing house, waar andere fabrikanten een licentie kunnen nemen op de gepatenteerde technologie.

Innovatie

Volgens Microsoft betekent de verkoop van de patenten, waarvoor overigens een bedrag van 'slechts' 900 miljoen dollar is gekregen, een stimulans voor innovatie. "Andere bedrijven kunnen nu ook een licentie nemen op deze technologie en er mooie dingen mee ontwikkelen", aldus Erich Andersen, vice president van Microsoft. RPX heeft al overleg met een groep van 30 aanbieders, waaronder ook Google.

Bron: Automatiseringsgids

Het gaat allemaal om patenten van het in 2009 ter ziele gegane Nortel, die vier jaar geleden voor een bedrag van 4,5 miljard dollar waren gekocht. Apple had die patenten ondergebracht bij Rockstar, een groep waar het bedrijf zelf de boventoon voert. Andere leden van Rockstar zijn onder andere Microsoft, BlackBerry, Ericsson en Sony.PatenttrollenRockstar, voor alle duidelijkheid niet te verwarren de spelontwikkelaar Rockstar Games, werd door andere bedrijven beschouwd als een patenttrol, een bedrijf dat patenten opkoopt om vervolgens iedereen die er gebruik van maakt genadeloos na te jagen voor geld. Door de verkoop is daar nu een einde aan gekomen. De koper van de patenten is RPX Corp uit San Francisco. Dit bedrijf gaat fungeren als een clearing house, waar andere fabrikanten een licentie kunnen nemen op de gepatenteerde technologie.InnovatieVolgens Microsoft betekent de verkoop van de patenten, waarvoor overigens een bedrag van 'slechts' 900 miljoen dollar is gekregen, een stimulans voor innovatie. "Andere bedrijven kunnen nu ook een licentie nemen op deze technologie en er mooie dingen mee ontwikkelen", aldus Erich Andersen, vice president van Microsoft. RPX heeft al overleg met een groep van 30 aanbieders, waaronder ook Google.Bron: Automatiseringsgids