Dat meldt Fortune. Matsuoka gaat zich bij de iPhone-maker bezighouden met gezondheidsprojecten voor CareKit, ResearchKit, en HealthKit, het platform van Apple waarin medische gegevens en fitnessstatistieken worden bijgehouden.

Hoewel ze zich in haar laatste functies vooral met robotica en kunstmatige intelligentie bezighield, is de gezondheidszorg geen vreemd gebied voor de geboren Japanse. In het verleden was ze oprichter en directeur van het Neurobotics lab van de universiteit van Washington. Dat lab ontwikkelt robotsystemen die zijn bedoeld om mensen te ondersteunen die beperkingen ondervinden door een hersenbeschadiging of beroerte. (ANP)

Dat meldt Fortune. Matsuoka gaat zich bij de iPhone-maker bezighouden met gezondheidsprojecten voor CareKit, ResearchKit, en HealthKit, het platform van Apple waarin medische gegevens en fitnessstatistieken worden bijgehouden.Hoewel ze zich in haar laatste functies vooral met robotica en kunstmatige intelligentie bezighield, is de gezondheidszorg geen vreemd gebied voor de geboren Japanse. In het verleden was ze oprichter en directeur van het Neurobotics lab van de universiteit van Washington. Dat lab ontwikkelt robotsystemen die zijn bedoeld om mensen te ondersteunen die beperkingen ondervinden door een hersenbeschadiging of beroerte. (ANP)