China Mobile gaat de iPhone van Apple voortaan verkopen. Beide bedrijven hebben daarover een akkoord bereikt, zo maakten ze bekend. Er is jaren overhandeld over de deal.

De twee laatste modellen van de smartphone, de 5s en de 5C, zullen vanaf 17 januari beschikbaar zijn in de winkels van China Mobile. Met 750 miljoen klanten is het bedrijf de grootste aanbieder van mobiele telefonie ter wereld.

De deal kan Apple meer marktaandeel opleveren in China. Apple heeft al akkoorden in China om de iPhone te verkopen, maar met minder belangrijke operatoren. Het akkoord met China Mobile kan miljarden extra omzet opleveren voor Apple. (Belga/EE)

China Mobile gaat de iPhone van Apple voortaan verkopen. Beide bedrijven hebben daarover een akkoord bereikt, zo maakten ze bekend. Er is jaren overhandeld over de deal. De twee laatste modellen van de smartphone, de 5s en de 5C, zullen vanaf 17 januari beschikbaar zijn in de winkels van China Mobile. Met 750 miljoen klanten is het bedrijf de grootste aanbieder van mobiele telefonie ter wereld. De deal kan Apple meer marktaandeel opleveren in China. Apple heeft al akkoorden in China om de iPhone te verkopen, maar met minder belangrijke operatoren. Het akkoord met China Mobile kan miljarden extra omzet opleveren voor Apple. (Belga/EE)