Ict-bedrijf Apple geeft zijn toplui aandelen ter waarde van 60 miljoen dollar. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat ze niet bij Apple vertrekken, zo meldt persagentschap Bloomberg.

Nu medeoprichter Steve Jobs overleden is, wil het bedrijf zorgen dat belangrijke managers trouw blijven aan het bedrijf. Apple zegt dat de bonussen een beloning zijn voor loyaliteit die de mannen eerder getoond hebben.

De aandelen ter waarde van 60 miljoen dollar zijn uitgekeerd aan softwaredirecteur Scott Forstall, hardwaredirecteur Bob Mansfield, cfo Peter Oppenheimer, marketingdirecteur Phil Shiller, juridisch directeur Bruce Sewell en operations directeur Jeff Williams. Ieder kreeg 150.000 aandelen, die mede door het succes van de iPhone en de iPad zeer in waarde zijn gestegen in 2011.

Eddy Cue, die de internetsoftwaredivisie leidt, ontving 100.000 aandelen. Ceo Tim Cook kreeg een miljoen aandelen, die momenteel 400 miljoen dollar waard zijn.

In samenwerking met Computable

Ict-bedrijf Apple geeft zijn toplui aandelen ter waarde van 60 miljoen dollar. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat ze niet bij Apple vertrekken, zo meldt persagentschap Bloomberg. Nu medeoprichter Steve Jobs overleden is, wil het bedrijf zorgen dat belangrijke managers trouw blijven aan het bedrijf. Apple zegt dat de bonussen een beloning zijn voor loyaliteit die de mannen eerder getoond hebben. De aandelen ter waarde van 60 miljoen dollar zijn uitgekeerd aan softwaredirecteur Scott Forstall, hardwaredirecteur Bob Mansfield, cfo Peter Oppenheimer, marketingdirecteur Phil Shiller, juridisch directeur Bruce Sewell en operations directeur Jeff Williams. Ieder kreeg 150.000 aandelen, die mede door het succes van de iPhone en de iPad zeer in waarde zijn gestegen in 2011. Eddy Cue, die de internetsoftwaredivisie leidt, ontving 100.000 aandelen. Ceo Tim Cook kreeg een miljoen aandelen, die momenteel 400 miljoen dollar waard zijn. In samenwerking met Computable