Apple wil met zijn investering "de Chinese markt beter gaan begrijpen", verklaarde topman Tim Cook. Hij ziet "veel opportuniteiten om samen te werken in de toekomst".

Voor de Amerikanen gaat het om een van de grootste investeringen in software. En ook voor het Chinese bedrijf is het één van de grootste kapitaalinjecties. De bedoeling is om met het geld een autodeelplatform te ontwikkelen. Didi heeft meer dan 300 miljoen klanten en registreert dagelijks meer dan 11 miljoen ritjes.

Voor Uber is de Chinese markt voorlopig verlieslatend. (Belga/WK)

Apple wil met zijn investering "de Chinese markt beter gaan begrijpen", verklaarde topman Tim Cook. Hij ziet "veel opportuniteiten om samen te werken in de toekomst". Voor de Amerikanen gaat het om een van de grootste investeringen in software. En ook voor het Chinese bedrijf is het één van de grootste kapitaalinjecties. De bedoeling is om met het geld een autodeelplatform te ontwikkelen. Didi heeft meer dan 300 miljoen klanten en registreert dagelijks meer dan 11 miljoen ritjes. Voor Uber is de Chinese markt voorlopig verlieslatend. (Belga/WK)