Zoals gebruikelijk kunnen klanten van Apple de upgrade downloaden via de optie 'Algemeen' bij 'Instellingen', waarna er gekozen kan worden voor 'software update'. Deze manier van upgraden levert op diverse fora echter tot veel klachten van gebruikers. Veel mensen krijgen momenteel een foutmelding. Upgraden kan ook door het apparaat te verbinden met de meest recente versie van iTunes. Dit schijnt beter te werken.

Nieuwe apps en functies

Het uiterlijk van iOS9 verschilt nauwelijks van zijn voorgangers. Maar omdat het om een complete vernieuwing van Apple's besturingssysteem gaat, zijn er talloze nieuwe functies en apps toegevoegd. Zo kunnen gebruikers met iOS9 multitasken op de iPads die deze functie ondersteunen, is Siri verbeterd en is ook de Spotlight-functie een stuk handiger geworden. Daarnaast introduceert iOS 9 een losse iCloud Drive-app en de Nieuws-app.

Bovendien zijn alle standaard-apps in iOS 9 aangepast voor de nieuwe 3D Touch-functie. Overigens kunnen nu nog alleen bezitters van de iPhone 6s en 6s Plus gebruikmaken van deze optie.

Relatief klein bestand

Voor de update van iOS9 is veel minder ruimte nodig dan voor de update van iOS8. De update is namelijk maar 1,3GB groot, in tegenstelling tot de 4,58GB van iOS8. Ook kunnen gebruikers voor het eerst tijdelijk apps verwijderen om ruimte vrij te maken voor een update.

Bron: Automatiseringgids

Zoals gebruikelijk kunnen klanten van Apple de upgrade downloaden via de optie 'Algemeen' bij 'Instellingen', waarna er gekozen kan worden voor 'software update'. Deze manier van upgraden levert op diverse fora echter tot veel klachten van gebruikers. Veel mensen krijgen momenteel een foutmelding. Upgraden kan ook door het apparaat te verbinden met de meest recente versie van iTunes. Dit schijnt beter te werken.Nieuwe apps en functiesHet uiterlijk van iOS9 verschilt nauwelijks van zijn voorgangers. Maar omdat het om een complete vernieuwing van Apple's besturingssysteem gaat, zijn er talloze nieuwe functies en apps toegevoegd. Zo kunnen gebruikers met iOS9 multitasken op de iPads die deze functie ondersteunen, is Siri verbeterd en is ook de Spotlight-functie een stuk handiger geworden. Daarnaast introduceert iOS 9 een losse iCloud Drive-app en de Nieuws-app.Bovendien zijn alle standaard-apps in iOS 9 aangepast voor de nieuwe 3D Touch-functie. Overigens kunnen nu nog alleen bezitters van de iPhone 6s en 6s Plus gebruikmaken van deze optie.Relatief klein bestandVoor de update van iOS9 is veel minder ruimte nodig dan voor de update van iOS8. De update is namelijk maar 1,3GB groot, in tegenstelling tot de 4,58GB van iOS8. Ook kunnen gebruikers voor het eerst tijdelijk apps verwijderen om ruimte vrij te maken voor een update.Bron: Automatiseringgids