Johny Srouji, die bij Apple verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de eigen chips, heeft het personeel hierover ingelicht, meldt Bloomberg.

De geruchten dat het bedrijf eigen modemchips wilde maken, circuleren al sinds vorig jaar. Toen stopte Intel met de ontwikkeling van 5G-chips en schikte Apple noodgedwongen een conflict met Qualcomm. Kort daarna kocht Apple de 5G-tak van Intel.

Apple maakt al jaren eigen processors voor de iPhones en iPads. Sinds dit jaar maakte het ook laptops met zelf ontworpen processors en voor eind 2022 moeten alle computers die Apple maakt, gebruikmaken van de eigen chips.

Johny Srouji, die bij Apple verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de eigen chips, heeft het personeel hierover ingelicht, meldt Bloomberg. De geruchten dat het bedrijf eigen modemchips wilde maken, circuleren al sinds vorig jaar. Toen stopte Intel met de ontwikkeling van 5G-chips en schikte Apple noodgedwongen een conflict met Qualcomm. Kort daarna kocht Apple de 5G-tak van Intel. Apple maakt al jaren eigen processors voor de iPhones en iPads. Sinds dit jaar maakte het ook laptops met zelf ontworpen processors en voor eind 2022 moeten alle computers die Apple maakt, gebruikmaken van de eigen chips.