De App Store, iTunes Store en de Mac App Store waren woensdag 'niet beschikbaar voor alle gebruikers', zo stond te lezen op de webpagina waar de Amerikaanse technologiegigant de status van zijn systemen bijhoudt. Ook de iCloud-dienst werd een tijdlang getroffen.

De onlinewinkels waren wel bereikbaar, maar gebruikers die een aankoop wilden doen, kregen een melding waarin stond dat dit tijdelijk niet mogelijk was.

Na zo'n elf uur was de wereldwijde technische storing opgelost. Dat is uitzonderlijk lang, zo menen kenners. Voor zover bekend is het de langdurigste Apple-panne ooit.

Apple zou als gevolg van de storing zo'n 21,7 miljoen euro misgelopen zijn, schrijft The Chicago Tribune.

(Belga/MI)

De App Store, iTunes Store en de Mac App Store waren woensdag 'niet beschikbaar voor alle gebruikers', zo stond te lezen op de webpagina waar de Amerikaanse technologiegigant de status van zijn systemen bijhoudt. Ook de iCloud-dienst werd een tijdlang getroffen. De onlinewinkels waren wel bereikbaar, maar gebruikers die een aankoop wilden doen, kregen een melding waarin stond dat dit tijdelijk niet mogelijk was. Na zo'n elf uur was de wereldwijde technische storing opgelost. Dat is uitzonderlijk lang, zo menen kenners. Voor zover bekend is het de langdurigste Apple-panne ooit.Apple zou als gevolg van de storing zo'n 21,7 miljoen euro misgelopen zijn, schrijft The Chicago Tribune. (Belga/MI)