Volgens Recode plaatst Apple delen van iCloud voortaan in de datacenters van Google. DIt in afwachting tot Apple zelf nieuwe datacenters klaar heeft om aan zijn eigen opslagnoden tegemoet te komen.

Een opmerkelijke zet die tegelijk niet zo verwonderlijk is als je weet dat Apple al jaren gebruikmaakt van AWS (Amazon) en Microsoft Azure. Maar Apple wil volgens bronnen van Recode minder afhankelijk zijn van één grote speler en spreidt daarom zijn eigen clouddienst over meerdere spelers.

Volgens CRN.com gaat het om 400-600 miljoen dollar per jaar dat Apple uitgeeft bij Google. Al is dat niets vergeleken bi het miljard dollar dat het bedrijf vorig jaar aan AWS zou hebben betaald. Mede om die reden werkt Apple vandaag aan meer eigen opslagsystemen om de telefoonbackups, muziek en foto's van klanten te bewaren.

Volgens Recode plaatst Apple delen van iCloud voortaan in de datacenters van Google. DIt in afwachting tot Apple zelf nieuwe datacenters klaar heeft om aan zijn eigen opslagnoden tegemoet te komen.Een opmerkelijke zet die tegelijk niet zo verwonderlijk is als je weet dat Apple al jaren gebruikmaakt van AWS (Amazon) en Microsoft Azure. Maar Apple wil volgens bronnen van Recode minder afhankelijk zijn van één grote speler en spreidt daarom zijn eigen clouddienst over meerdere spelers.Volgens CRN.com gaat het om 400-600 miljoen dollar per jaar dat Apple uitgeeft bij Google. Al is dat niets vergeleken bi het miljard dollar dat het bedrijf vorig jaar aan AWS zou hebben betaald. Mede om die reden werkt Apple vandaag aan meer eigen opslagsystemen om de telefoonbackups, muziek en foto's van klanten te bewaren.