Dat stelt de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo, meldt Apple Insider. De laatste keer dat Apple een iPhone met een 4 inch-scherm op de markt bracht, was in 2013 met de iPhone 5S.

Volgens Kuo doet het design denken aan 'vernieuwde 5S', hij denkt dat er nog een zeer grote markt is voor kleinere smartphones. De binnenkant krijgt dan wel een update ten opzichte van de 5S.

Het toestel zou niet voorzien zijn van 3D-touch, een toevoeging die de iPhone 6S en 6S Plus kregen. Dit wordt achterwege gelaten omdat het om een budgettoestel gaat. Kuo verwacht dat de 4 inch-iPhone in de eerste helft van 2016 op de markt komt. Verder zal hij zal naast de iPhone 7 gelanceerd worden, die in het derde kwartaal van 2016 verwacht mag worden.

Dat stelt de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo, meldt Apple Insider. De laatste keer dat Apple een iPhone met een 4 inch-scherm op de markt bracht, was in 2013 met de iPhone 5S.Volgens Kuo doet het design denken aan 'vernieuwde 5S', hij denkt dat er nog een zeer grote markt is voor kleinere smartphones. De binnenkant krijgt dan wel een update ten opzichte van de 5S. Het toestel zou niet voorzien zijn van 3D-touch, een toevoeging die de iPhone 6S en 6S Plus kregen. Dit wordt achterwege gelaten omdat het om een budgettoestel gaat. Kuo verwacht dat de 4 inch-iPhone in de eerste helft van 2016 op de markt komt. Verder zal hij zal naast de iPhone 7 gelanceerd worden, die in het derde kwartaal van 2016 verwacht mag worden.