Cook gaf nog net niet ruiterlijk toe welke geruchten waar zijn, tijdens een interview op WSJD, het live -evenement van The Wall Street Journal. Hij zei wel: "Laten we zien wat wij gaan doen in de toekomst. Maar ik denk dat de industrie op de drempel staat van een massale verandering. Niet alleen een evolutionaire verandering."

Daarna ging het interview verder en sprak Cook over zijn doel 'iedereen een iPhone-ervaring in de auto te geven. Daarbij bouwt hij voort op het huidige CarPlay systeem, maar gaat verder dan entertainment. "Software wordt steeds belangrijker in de auto. Autonoom rijden wordt belangrijker. Dus veranderen er veel van de belangrijke technologieën in de auto. Elektrisch rijden, etc, betekent een verandering van het denken in verbrandingsmotoren. Dus het lijkt er op dat er een massale verandering op gang komt in die industrie, een massale verandering!", zei Cook.

6,5 miljoen betalende klanten voor Apple Music

Een andere verandering kwam er eind juni alvast onder de muziekstreamers. Apple Music maakte toen met veel bombarie zijn intrede. Inmiddels heeft de dienst 6,5 miljoen betalende klanten en zijn er ook 8,5 miljoen die gebruik maken van het gratis proefabonnement. Dat geeft de dienst 15 miljoen gebruikers. "Een succesvol debuut'', aldus de Cook. Apple heeft nu ongeveer een derde van het aantal betalende abonnees als concurrent Spotify, die er zo'n 20 miljoen heeft.

24-uurswinkel in China

Apple zal verder komende zaterdag een 24-uurswinkel openen in China, zo gaf Cook aan. Daarmee zet het een belangrijke stap in zijn grootste markt buiten de Verenigde Staten. Halverwege 2016 moeten er in het land 40 winkels open zijn. De financiële markten houden de ontwikkelingen van Apple in China scherp in de gaten, gezien de afkoeling van de op een na grootste economie ter wereld en mogelijke effecten daarvan op het concern.

Bron: Automatiseringgids/WK

Cook gaf nog net niet ruiterlijk toe welke geruchten waar zijn, tijdens een interview op WSJD, het live -evenement van The Wall Street Journal. Hij zei wel: "Laten we zien wat wij gaan doen in de toekomst. Maar ik denk dat de industrie op de drempel staat van een massale verandering. Niet alleen een evolutionaire verandering."Daarna ging het interview verder en sprak Cook over zijn doel 'iedereen een iPhone-ervaring in de auto te geven. Daarbij bouwt hij voort op het huidige CarPlay systeem, maar gaat verder dan entertainment. "Software wordt steeds belangrijker in de auto. Autonoom rijden wordt belangrijker. Dus veranderen er veel van de belangrijke technologieën in de auto. Elektrisch rijden, etc, betekent een verandering van het denken in verbrandingsmotoren. Dus het lijkt er op dat er een massale verandering op gang komt in die industrie, een massale verandering!", zei Cook.6,5 miljoen betalende klanten voor Apple MusicEen andere verandering kwam er eind juni alvast onder de muziekstreamers. Apple Music maakte toen met veel bombarie zijn intrede. Inmiddels heeft de dienst 6,5 miljoen betalende klanten en zijn er ook 8,5 miljoen die gebruik maken van het gratis proefabonnement. Dat geeft de dienst 15 miljoen gebruikers. "Een succesvol debuut'', aldus de Cook. Apple heeft nu ongeveer een derde van het aantal betalende abonnees als concurrent Spotify, die er zo'n 20 miljoen heeft. 24-uurswinkel in ChinaApple zal verder komende zaterdag een 24-uurswinkel openen in China, zo gaf Cook aan. Daarmee zet het een belangrijke stap in zijn grootste markt buiten de Verenigde Staten. Halverwege 2016 moeten er in het land 40 winkels open zijn. De financiële markten houden de ontwikkelingen van Apple in China scherp in de gaten, gezien de afkoeling van de op een na grootste economie ter wereld en mogelijke effecten daarvan op het concern.Bron: Automatiseringgids/WK