Apple heeft 356 miljoen dollar veil voor het securitybedrijf.

Apple legt 8 dollar per aandeel op tafel, met daarbovenop 20 miljoen dollar voor licenties, patenten en andere intellectuele eigendomsrechten van AuthenTec. Het securitybedrijf draaide vorig jaar een omzet van zo'n 70 miljoen dollar.

De firma - opgericht in 1998 en beursgenoteerd sinds 2007 - is gespecialiseerd in securitysoftware en -chips voor de mobiele markt. Daarnaast bouwt het onder meer aanraakgevoelige sensoren (bijvoorbeeld voor vingerafdrukken) en chips voor nfc (near field communication). Dat doende, heeft het bedrijf een indrukwekkend klantenbestand uitgebouwd, met namen als Alcatel-Lucent, Cisco, Fujitsu, HP, Lenovo, LG, Motorola, Nokia, Orange en Samsung.

Met de overname versterkt Apple de overtuiging van analisten dat de toekomstige Apple-producten ook nfc zullen ondersteunen. Het gerucht gaat dat Apple aan een eigen 'mobiele portefeuille' met bijhorend identificatiesysteem zou werken.

Apple heeft 356 miljoen dollar veil voor het securitybedrijf. Apple legt 8 dollar per aandeel op tafel, met daarbovenop 20 miljoen dollar voor licenties, patenten en andere intellectuele eigendomsrechten van AuthenTec. Het securitybedrijf draaide vorig jaar een omzet van zo'n 70 miljoen dollar. De firma - opgericht in 1998 en beursgenoteerd sinds 2007 - is gespecialiseerd in securitysoftware en -chips voor de mobiele markt. Daarnaast bouwt het onder meer aanraakgevoelige sensoren (bijvoorbeeld voor vingerafdrukken) en chips voor nfc (near field communication). Dat doende, heeft het bedrijf een indrukwekkend klantenbestand uitgebouwd, met namen als Alcatel-Lucent, Cisco, Fujitsu, HP, Lenovo, LG, Motorola, Nokia, Orange en Samsung. Met de overname versterkt Apple de overtuiging van analisten dat de toekomstige Apple-producten ook nfc zullen ondersteunen. Het gerucht gaat dat Apple aan een eigen 'mobiele portefeuille' met bijhorend identificatiesysteem zou werken.