VocalIQ is een spin-off van de universiteit van Cambridge en haalde vorig jaar 750.000 Britse pond op. Het bedrijf focust op machine learning en natuurlijke dialogen tussen computers. Daarbij kijkt het bedrijf in het bijzonder naar toepassingen in de wagen zodat je als mens op een natuurlijke manier kan praten tegen toestellen om ze te bedienen.

Apple zelf geeft geen bevestiging over de overname maar zowel Business Weekly als de Financial Times kregen bevestiging van bronnen dat de overname plaatsvond.

Apple heeft al langer laten uitschijnen dat het werkt aan een eigen wagen of op zijn minst toepassingen voor in zo'n wagen. Zo kocht het eerer al Mapsense, dat data analytics in kaart brengt. Het is ook al de derde Britse overname dit jaar voor Apple nadat het Semetric en Camel Audio kocht. Respectievelijk makers van analytics voor platenmaatschappijen en virtuele instrumenten.

VocalIQ is een spin-off van de universiteit van Cambridge en haalde vorig jaar 750.000 Britse pond op. Het bedrijf focust op machine learning en natuurlijke dialogen tussen computers. Daarbij kijkt het bedrijf in het bijzonder naar toepassingen in de wagen zodat je als mens op een natuurlijke manier kan praten tegen toestellen om ze te bedienen.Apple zelf geeft geen bevestiging over de overname maar zowel Business Weekly als de Financial Times kregen bevestiging van bronnen dat de overname plaatsvond.Apple heeft al langer laten uitschijnen dat het werkt aan een eigen wagen of op zijn minst toepassingen voor in zo'n wagen. Zo kocht het eerer al Mapsense, dat data analytics in kaart brengt. Het is ook al de derde Britse overname dit jaar voor Apple nadat het Semetric en Camel Audio kocht. Respectievelijk makers van analytics voor platenmaatschappijen en virtuele instrumenten.