Apple heeft PrimeSense overgenomen, een bedrijf dat de techniek leverde voor het besturingssysteem Kinect dat ingebouwd zit in de Xbox 360. Hierbij detecteren camera's en sensoren de bewegingen en posities van spelers.

De Financial Times en de technologieblog All Things D maken gewag van een overnameprijs van 360 miljoen dollar (circa 266 miljoen euro).

Voor de onlangs uitgebrachte Xbox One ontwikkelde Microsoft de nieuwste Kinect-versie zelf. PrimeSense werkt ondertussen aan de ontwikkeling van kleinere sensoren die ook geschikt zijn voor mobiele toestellen. (Belga/MI)

Apple heeft PrimeSense overgenomen, een bedrijf dat de techniek leverde voor het besturingssysteem Kinect dat ingebouwd zit in de Xbox 360. Hierbij detecteren camera's en sensoren de bewegingen en posities van spelers. De Financial Times en de technologieblog All Things D maken gewag van een overnameprijs van 360 miljoen dollar (circa 266 miljoen euro). Voor de onlangs uitgebrachte Xbox One ontwikkelde Microsoft de nieuwste Kinect-versie zelf. PrimeSense werkt ondertussen aan de ontwikkeling van kleinere sensoren die ook geschikt zijn voor mobiele toestellen. (Belga/MI)