Apple kocht eind vorig jaar al het machine learning-bedrijf Perceptio en in augustus werd bekend dat de techreus het bedrijf Turi had opgeslokt.

Volgens Techcrunch zou Apple vooral interesse hebben gehad in FiloDB, een open source project om machine learning en analytics toe te passen op complexe data terwijl die binnenkomt. Maar gezien FiloDB recent nog extra code kreeg en nu onder zijn eigen naam beschikbaar is op github, waar het vroeger onder de account van Tuplejump zat, doet vermoeden van wel.

Apple heeft de aankoop van Tuplejump niet officieel bevestigd, maar gaf Techcrunch wel het standaardantwoord dat het altijd geeft als het een bedrijf heeft overgenomen. Daarin stelt het bedrijf ''van tijd tot tijd kleinere technologiebedrijven over te nemen'' en ''in het algemeen niet ons doel of plannen te bespreken''. Hoeveel het bedrijf betaalt voor de overname is evenmin geweten. (ANP/PVL)

Apple kocht eind vorig jaar al het machine learning-bedrijf Perceptio en in augustus werd bekend dat de techreus het bedrijf Turi had opgeslokt.Volgens Techcrunch zou Apple vooral interesse hebben gehad in FiloDB, een open source project om machine learning en analytics toe te passen op complexe data terwijl die binnenkomt. Maar gezien FiloDB recent nog extra code kreeg en nu onder zijn eigen naam beschikbaar is op github, waar het vroeger onder de account van Tuplejump zat, doet vermoeden van wel.Apple heeft de aankoop van Tuplejump niet officieel bevestigd, maar gaf Techcrunch wel het standaardantwoord dat het altijd geeft als het een bedrijf heeft overgenomen. Daarin stelt het bedrijf ''van tijd tot tijd kleinere technologiebedrijven over te nemen'' en ''in het algemeen niet ons doel of plannen te bespreken''. Hoeveel het bedrijf betaalt voor de overname is evenmin geweten. (ANP/PVL)