Naast foto's zou de software op vergelijkbare wijze ook video's en livestreams kunnen samenvoegen. Bovendien kan de positie van individuele personen op de groepsafbeelding aangepast worden door gebruikers.

1,5-metersamenleving

Het patent lijkt perfect getimed voor de 1,5-metersamenleving van de coronacrisis, maar Apple had de aanvraag kennelijk al in 2018 ingediend. Er komt regelmatig informatie naar buiten over patenten van grote techbedrijven, maar die leiden lang niet altijd daadwerkelijk tot nieuwe apparaten of diensten.

Enkele illustraties uit de patentaanvraag., Apple
Enkele illustraties uit de patentaanvraag. © Apple
Naast foto's zou de software op vergelijkbare wijze ook video's en livestreams kunnen samenvoegen. Bovendien kan de positie van individuele personen op de groepsafbeelding aangepast worden door gebruikers.Het patent lijkt perfect getimed voor de 1,5-metersamenleving van de coronacrisis, maar Apple had de aanvraag kennelijk al in 2018 ingediend. Er komt regelmatig informatie naar buiten over patenten van grote techbedrijven, maar die leiden lang niet altijd daadwerkelijk tot nieuwe apparaten of diensten.