Apple heeft van de Amerikaanse overheid een patent gekregen waarbij expliciet taalgebruik in een sms kan geblokkeerd worden.

Dit zogenaamde "anti-sexting"-patent zou dan door ouders kunnen gebruikt worden op te verhinderen dat hun kroost geconfronteerd wordt met seksueel geladen boodschappen op hun iPhone. Apple had de aanvraag voor het patent begin 2008 ingediend, maar moest bijna drie jaar wachten op de goedkeuring door de Amerikaanse Patent and Trademark Office.

Sms-berichten die bepaalde "zondige" woorden bevatten, zouden met het patent kunnen gecensureerd worden of zelfs volledig verwijderd voor ze de ontvanger bereiken. Ouders kunnen echter ook opteren om een alert-sms te ontvangen, telkens een bepaalde term in een tekstbericht wordt gebruikt.

Apple wijst erop dat de technologie ook voor educatieve doeleinden kan gebruikt worden. Zo kan men een aantal sms-criteria inbrengen, met betrekking tot spelling of grammatica, of het gebruik van vreemde talen stimuleren.

Bron: Belga

Apple heeft van de Amerikaanse overheid een patent gekregen waarbij expliciet taalgebruik in een sms kan geblokkeerd worden. Dit zogenaamde "anti-sexting"-patent zou dan door ouders kunnen gebruikt worden op te verhinderen dat hun kroost geconfronteerd wordt met seksueel geladen boodschappen op hun iPhone. Apple had de aanvraag voor het patent begin 2008 ingediend, maar moest bijna drie jaar wachten op de goedkeuring door de Amerikaanse Patent and Trademark Office. Sms-berichten die bepaalde "zondige" woorden bevatten, zouden met het patent kunnen gecensureerd worden of zelfs volledig verwijderd voor ze de ontvanger bereiken. Ouders kunnen echter ook opteren om een alert-sms te ontvangen, telkens een bepaalde term in een tekstbericht wordt gebruikt. Apple wijst erop dat de technologie ook voor educatieve doeleinden kan gebruikt worden. Zo kan men een aantal sms-criteria inbrengen, met betrekking tot spelling of grammatica, of het gebruik van vreemde talen stimuleren. Bron: Belga