Apple sloot in 1991 en 2007 overeenkomsten met de fiscus in Ierland, waar het Europese hoofdkantoor is gevestigd. Daardoor betaalde het technologieconcern jarenlang relatief weinig belasting over zijn verkopen in Europa. In ruil voor de belastingdeal werden in Ierland vele banen gecreëerd.

Kenners stelden eerder al dat Apple een miljardenboete staat te wachten.

Apple zelf zei dat het onderzoek kan resulteren in een financiële last. De Ierse autoriteiten beloofden dat ze een beslissing die voor Apple negatief zou uitvallen, zullen aanvechten.

(ANP/WK)

Apple sloot in 1991 en 2007 overeenkomsten met de fiscus in Ierland, waar het Europese hoofdkantoor is gevestigd. Daardoor betaalde het technologieconcern jarenlang relatief weinig belasting over zijn verkopen in Europa. In ruil voor de belastingdeal werden in Ierland vele banen gecreëerd.Kenners stelden eerder al dat Apple een miljardenboete staat te wachten.Apple zelf zei dat het onderzoek kan resulteren in een financiële last. De Ierse autoriteiten beloofden dat ze een beslissing die voor Apple negatief zou uitvallen, zullen aanvechten.(ANP/WK)