Tijdens een bespreking van de eerste kwartaalcijfers, stelde coo Tim Cook dat Apple niet zou gedogen dat zijn 'intellectual property' (IP) door derden wordt ingepikt. De Androids en Palms zijn gewaarschuwd!

Apple zal daarbij gebruik maken van alle wapens die het ter beschikking staat, klinkt het nog. Een van die wapens is allicht een nieuw softwarepatent op een rist 'multitouch' interfaceaspecten van de iPhone, zoals de 'pinch-to-zoom' (met twee vingers een element op het scherm oprekken of verkleinen).

Cook wenste geen namen te noemen van bedrijven die mogelijks een inbreuk op dat patent zouden maken, maar analisten denken daarbij wel aan Palm en zijn nieuwe Pre (met mulititouch interface). Ook voor de Android-smartphone werd al een 'multitouch' demo uitgebracht. Dat laatste is niet onbelangrijk, want het gemis van multitouch zou voor potentiële klanten voldoende reden zijn om de iPhone boven een Android-toestel te verkiezen.

Apple's initiatief roept herinneringen op aan de rechtszaak tussen Apple en Microsoft uit 1988. Apple stelde toen dat de versie 2.03 van de MS Windows gebruikersinterface het copyright van het bedrijf uit Cupertino schond. Vier jaar later verloor Apple deze zaak, omdat de rechter Apple's interpretatie van de copyright-wetgeving in dit geschil niet weerhield. De resterende geschillen tussen Apple en Microsoft werden dan definitief afgehandeld in 1997. Apple nam toen Internet Explorer als standaard browser, kreeg 150 miljoen dollar van Microsoft, evenals de toezegging dat MS de Office-soft voor de Mac in de volgende vijf jaar zou blijven ontwikkelen. Beide bedrijven sloten tevens een kruisovereenkomst betreffende het gebruik van patenten.

Tijdens een bespreking van de eerste kwartaalcijfers, stelde coo Tim Cook dat Apple niet zou gedogen dat zijn 'intellectual property' (IP) door derden wordt ingepikt. De Androids en Palms zijn gewaarschuwd! Apple zal daarbij gebruik maken van alle wapens die het ter beschikking staat, klinkt het nog. Een van die wapens is allicht een nieuw softwarepatent op een rist 'multitouch' interfaceaspecten van de iPhone, zoals de 'pinch-to-zoom' (met twee vingers een element op het scherm oprekken of verkleinen). Cook wenste geen namen te noemen van bedrijven die mogelijks een inbreuk op dat patent zouden maken, maar analisten denken daarbij wel aan Palm en zijn nieuwe Pre (met mulititouch interface). Ook voor de Android-smartphone werd al een 'multitouch' demo uitgebracht. Dat laatste is niet onbelangrijk, want het gemis van multitouch zou voor potentiële klanten voldoende reden zijn om de iPhone boven een Android-toestel te verkiezen. Apple's initiatief roept herinneringen op aan de rechtszaak tussen Apple en Microsoft uit 1988. Apple stelde toen dat de versie 2.03 van de MS Windows gebruikersinterface het copyright van het bedrijf uit Cupertino schond. Vier jaar later verloor Apple deze zaak, omdat de rechter Apple's interpretatie van de copyright-wetgeving in dit geschil niet weerhield. De resterende geschillen tussen Apple en Microsoft werden dan definitief afgehandeld in 1997. Apple nam toen Internet Explorer als standaard browser, kreeg 150 miljoen dollar van Microsoft, evenals de toezegging dat MS de Office-soft voor de Mac in de volgende vijf jaar zou blijven ontwikkelen. Beide bedrijven sloten tevens een kruisovereenkomst betreffende het gebruik van patenten.