Apple heeft de verkoop van de tabletcomputer Galaxy Tab 10.1 van concurrent Samsung in de Europese Unie laten verbieden. Dat gebeurde door een procedure voor het gerecht van Düsseldorf.

De rechtszaak is gericht tegen Samsung Electronics GmbH in Schalbach en tegen het moederbedrijf in Zuid-Korea. Het verkoopsverbod geldt voor de hele EU, met uitzondering van Nederland, op straffe van een boete van 250.000 euro of een gevangenisstraf van twee jaar.

Apple beschuldigt Samsung ervan met zijn Galaxy Tab de iPad te kopiëren.

Bron: DPA/Belga

Update:

De uitspraak van de rechtbank in Düsseldorf ten gunste van Apple en tegen Samsung steunt op het certificaat van 'Community Design' (nr 000181607-0001) dat op 12 februari 2010 werd toegekend aan Apple (als correctie op een certificaat uit 2004) door het Europese merkenbureau 'Office for Harmonization in the Internal Market (Trade Marks and Designs)'.

Daarin werd het design, zeg maar de uiterlijke vormgeving, van de iPad voor bescherming gedeponeerd in de klasse van 'zakcomputers'. Het verkoopsverbod op basis van de uitspraak van de Duitse rechtbank geldt voor heel Europa, op Nederland na. Daar loopt nog een andere rechtszaak met een zelfde doel. Eerder had Apple ook al een verbod in Australië bedongen.

Wie de iPad 2 en de Galaxy Tab (10.1) naast elkaar legt, kan allicht het ene systeem amper van het andere onderscheiden. Anderzijds geldt ook dat "form follows function", waarbij het oplossen van gelijkaardige problemen met gelijke middelen al makkelijk tot sterk gelijkende toestellen kan leiden. De vraag is dan ook of de uitspraken op lange termijn houdbaar zullen zijn en of Samsung eventueel toch niet de beslissing neemt zijn nieuwe tablet op de Europese markt te brengen.

Apple heeft de verkoop van de tabletcomputer Galaxy Tab 10.1 van concurrent Samsung in de Europese Unie laten verbieden. Dat gebeurde door een procedure voor het gerecht van Düsseldorf. De rechtszaak is gericht tegen Samsung Electronics GmbH in Schalbach en tegen het moederbedrijf in Zuid-Korea. Het verkoopsverbod geldt voor de hele EU, met uitzondering van Nederland, op straffe van een boete van 250.000 euro of een gevangenisstraf van twee jaar. Apple beschuldigt Samsung ervan met zijn Galaxy Tab de iPad te kopiëren. Bron: DPA/Belga Update:De uitspraak van de rechtbank in Düsseldorf ten gunste van Apple en tegen Samsung steunt op het certificaat van 'Community Design' (nr 000181607-0001) dat op 12 februari 2010 werd toegekend aan Apple (als correctie op een certificaat uit 2004) door het Europese merkenbureau 'Office for Harmonization in the Internal Market (Trade Marks and Designs)'. Daarin werd het design, zeg maar de uiterlijke vormgeving, van de iPad voor bescherming gedeponeerd in de klasse van 'zakcomputers'. Het verkoopsverbod op basis van de uitspraak van de Duitse rechtbank geldt voor heel Europa, op Nederland na. Daar loopt nog een andere rechtszaak met een zelfde doel. Eerder had Apple ook al een verbod in Australië bedongen. Wie de iPad 2 en de Galaxy Tab (10.1) naast elkaar legt, kan allicht het ene systeem amper van het andere onderscheiden. Anderzijds geldt ook dat "form follows function", waarbij het oplossen van gelijkaardige problemen met gelijke middelen al makkelijk tot sterk gelijkende toestellen kan leiden. De vraag is dan ook of de uitspraken op lange termijn houdbaar zullen zijn en of Samsung eventueel toch niet de beslissing neemt zijn nieuwe tablet op de Europese markt te brengen.