Is de kassa voor Apple belangrijker geworden dan de innovatiedrift? Begint Steve Jobs zich te gedragen als een als een megalomane dictator die geen kritiek duldt? Je zou stilaan gaan denken van wel.

Als de lancering van de iPhone in ons land nog steeds op zich laat wachten, dan is dat enkel en alleen omdat er geen exclusieve overeenkomst met een telecomoperator kan getekend worden, waardoor Apple nog meer geld uit zijn hebbedingetje zou kunnen halen.

'Vervelende' maar veelal accurate kritiek over dergelijke topics, die uiteraard los staat van de marketing- en PR machines van het bedrijf zelf, kunnen de discipelen van Jobs blijkbaar maar moeilijk slikken. De site ThinkSecret bijvoorbeeld, die vertrouwelijke weetjes over Apple aan de oppervlakte bracht, werd onlangs afgesloten na een bitsige strijd voor de rechtbank die twee jaar aansleepte. ThinkSecret was een project van de nu 21-jarige Harvard-student Nicholas Ciarelli. Zijn site werd alom gerespecteerd, en aanzien als een betrouwbare bron van objectieve Apple-informatie. Dat Ciarelli resoluut weigerde om de namen van zijn bronnen bekend te maken, is daar niet vreemd aan.

Intussen kwamen de advocaten van Nicholas Ciarelli een schikking overeen met Apple, waarbij hij allicht een flinke som geld op zijn rekening krijgt. En de 'relevante maar ambetante' website dus naar de geschiedenisboeken verwezen wordt.

Is de kassa voor Apple belangrijker geworden dan de innovatiedrift? Begint Steve Jobs zich te gedragen als een als een megalomane dictator die geen kritiek duldt? Je zou stilaan gaan denken van wel. Als de lancering van de iPhone in ons land nog steeds op zich laat wachten, dan is dat enkel en alleen omdat er geen exclusieve overeenkomst met een telecomoperator kan getekend worden, waardoor Apple nog meer geld uit zijn hebbedingetje zou kunnen halen. 'Vervelende' maar veelal accurate kritiek over dergelijke topics, die uiteraard los staat van de marketing- en PR machines van het bedrijf zelf, kunnen de discipelen van Jobs blijkbaar maar moeilijk slikken. De site ThinkSecret bijvoorbeeld, die vertrouwelijke weetjes over Apple aan de oppervlakte bracht, werd onlangs afgesloten na een bitsige strijd voor de rechtbank die twee jaar aansleepte. ThinkSecret was een project van de nu 21-jarige Harvard-student Nicholas Ciarelli. Zijn site werd alom gerespecteerd, en aanzien als een betrouwbare bron van objectieve Apple-informatie. Dat Ciarelli resoluut weigerde om de namen van zijn bronnen bekend te maken, is daar niet vreemd aan. Intussen kwamen de advocaten van Nicholas Ciarelli een schikking overeen met Apple, waarbij hij allicht een flinke som geld op zijn rekening krijgt. En de 'relevante maar ambetante' website dus naar de geschiedenisboeken verwezen wordt.