Veel gebruikers kampten met problemen nadat ze update iOS 8.0.1 op hun iPhone, iPad of iPod hadden gezet. Ze klaagden bijvoorbeeld dat ze geen netwerk meer hadden en dat de vingerafdrukscanner niet meer werkte.

Apple erkende de problemen en trok de iOS 8-update in. Nu heeft de iPhone-maker een oplossing klaar die de bugs zou moeten verhelpen: update 8.0.2.

Problemen sturen aandeel Apple lager

Vanwege de problemen met iOS 8.0.1, en vanwege het verhaal over de nieuwste iPhone-familie die geplooid kan raken in de broekzak, verloor het aandeel van technologiebedrijf Apple donderdag op Wall Street terrein.

Zowat tweeëneenhalf uur voor de slotbel, noteerde Apple op de beurs van New York net geen 3 procent lager rond 98,7 dollar. Het aandeel dook zo onder de grens van 100 dollar. Mede hierdoor ging technologiebeurs Nasdaq meer dan 1,7 procent lager, de breder samengestelde S&P500 verloor 1,33 procent.

Sinds vandaag (vrijdag 26 september) wordt de iPhone 6 te koop aangeboden. in België.(Belga/MI)

Veel gebruikers kampten met problemen nadat ze update iOS 8.0.1 op hun iPhone, iPad of iPod hadden gezet. Ze klaagden bijvoorbeeld dat ze geen netwerk meer hadden en dat de vingerafdrukscanner niet meer werkte. Apple erkende de problemen en trok de iOS 8-update in. Nu heeft de iPhone-maker een oplossing klaar die de bugs zou moeten verhelpen: update 8.0.2. Problemen sturen aandeel Apple lager Vanwege de problemen met iOS 8.0.1, en vanwege het verhaal over de nieuwste iPhone-familie die geplooid kan raken in de broekzak, verloor het aandeel van technologiebedrijf Apple donderdag op Wall Street terrein.Zowat tweeëneenhalf uur voor de slotbel, noteerde Apple op de beurs van New York net geen 3 procent lager rond 98,7 dollar. Het aandeel dook zo onder de grens van 100 dollar. Mede hierdoor ging technologiebeurs Nasdaq meer dan 1,7 procent lager, de breder samengestelde S&P500 verloor 1,33 procent. Sinds vandaag (vrijdag 26 september) wordt de iPhone 6 te koop aangeboden. in België.(Belga/MI)