Computerfabrikant Apple lanceert op vrijdag 28 augustus zijn nieuwe besturingssysteem Snow Leopard.

Apple is daarmee twee maanden sneller dan Microsoft, dat op 22 oktober het nieuwe OS Windows 7 op de markt gooit. Snow Leopard is het eerste besturingssysteem in het Mac OS X-rijtje dat niet meer op oudere Macs met een PowerPC-chip kan worden geïnstalleerd.

Een upgrade van Leopard naar Snow Leopard zou de computergebruiker 29 euro kosten. Een "Family Pack" voor één gezin met vijf gebruikerslicenties kost 49 euro. Eigenaars van een oudere Mac met Intel-processor krijgen in ruil voor 169 euro een "Mac Box Set", dat naast het nieuwe besturingssysteem ook actuele versies bevat van iLife en iWork.

Bron: Belga

Computerfabrikant Apple lanceert op vrijdag 28 augustus zijn nieuwe besturingssysteem Snow Leopard. Apple is daarmee twee maanden sneller dan Microsoft, dat op 22 oktober het nieuwe OS Windows 7 op de markt gooit. Snow Leopard is het eerste besturingssysteem in het Mac OS X-rijtje dat niet meer op oudere Macs met een PowerPC-chip kan worden geïnstalleerd. Een upgrade van Leopard naar Snow Leopard zou de computergebruiker 29 euro kosten. Een "Family Pack" voor één gezin met vijf gebruikerslicenties kost 49 euro. Eigenaars van een oudere Mac met Intel-processor krijgen in ruil voor 169 euro een "Mac Box Set", dat naast het nieuwe besturingssysteem ook actuele versies bevat van iLife en iWork. Bron: Belga