Ping, onderdeel van iTunes, lijkt een Apple-tegenhanger voor MySpace.

Ping wordt als nieuwe functie toegevoegd aan het iTunes-platform van Apple. Doel is om van Ping een op muziek gericht sociaal netwerk te maken. Met Ping kunnen gebruikers onder meer hun favoriete artiesten volgen om te zien waar ze mee bezig zijn, de foto's en video's te bekijken die ze hebben gepubliceerd, hun tourdata te zien en hun commentaar te lezen over andere artiesten en albums waarnaar ze luisteren. Daarnaast kunnnen ze een profiel in iTunes aanmaken om vrienden te laten weten wie ze volgen.

Apple gaat ervan uit dat het in geen tijd een hit wordt, aangezien Ping geënt wordt op de gebruikersgemeenschap van 160 miljoen mensen die iTunes rijk is. Analisten zien in Ping vooral concurrentie voor onder meer MySpace, dat al de laatste tijd heel wat van zijn pluimen had verloren. Maar ook een Facebook, waarmee evenzeer volop links en informatie over muziek en artiesten gedeeld worden, mag zich opmaken voor de concurrentie uit nieuwe hoek.

Zoals verwacht werd ook een geüpdatete versie van Apple TV gelanceerd. Apple TV werd oorspronkelijk al in 2007 gelanceerd maar raakte nooit van de grond. Het wat verkleinde en goedkopere toestel kan ingeplugd worden in de tv. Daarmee kunnen gebruikers films en series van iTunes op tv streamen.

Ping, onderdeel van iTunes, lijkt een Apple-tegenhanger voor MySpace. Ping wordt als nieuwe functie toegevoegd aan het iTunes-platform van Apple. Doel is om van Ping een op muziek gericht sociaal netwerk te maken. Met Ping kunnen gebruikers onder meer hun favoriete artiesten volgen om te zien waar ze mee bezig zijn, de foto's en video's te bekijken die ze hebben gepubliceerd, hun tourdata te zien en hun commentaar te lezen over andere artiesten en albums waarnaar ze luisteren. Daarnaast kunnnen ze een profiel in iTunes aanmaken om vrienden te laten weten wie ze volgen. Apple gaat ervan uit dat het in geen tijd een hit wordt, aangezien Ping geënt wordt op de gebruikersgemeenschap van 160 miljoen mensen die iTunes rijk is. Analisten zien in Ping vooral concurrentie voor onder meer MySpace, dat al de laatste tijd heel wat van zijn pluimen had verloren. Maar ook een Facebook, waarmee evenzeer volop links en informatie over muziek en artiesten gedeeld worden, mag zich opmaken voor de concurrentie uit nieuwe hoek. Zoals verwacht werd ook een geüpdatete versie van Apple TV gelanceerd. Apple TV werd oorspronkelijk al in 2007 gelanceerd maar raakte nooit van de grond. Het wat verkleinde en goedkopere toestel kan ingeplugd worden in de tv. Daarmee kunnen gebruikers films en series van iTunes op tv streamen.