Pegatron - de Chinese producent van onder meer computers, lcd-tv's, smartphones en tablets voor bedrijven als Apple, Dell en HP - wil voorkomen dat er nog meer minderjarigen aan de slag gaan in zijn fabrieken. Het bedrijf gaat gezichtsherkenningssoftware gebruiken om de officiële identiteit van prospectieve werknemers te kunnen achterhalen.

Onlangs nog kwam Pegatron negatief in het nieuws nadat een 15-jarige werknemer (die zich middels valse identiteitsdocumenten voordeed als een twintiger) stierf aan een longontsteking die hij zou hebben opgelopen door slechte werkomstandigheden in de fabriek waar de iPhone 5C geproduceerd wordt.

Uit een onderzoek van Apple en Pegatron bleek zijn dood niet aan de fabriek gerelateerd te zijn, maar hoe dan ook laaide de discussie op over het inzetten van minderjarige werkkrachten in fabrieken, een probleem waar veel Aziatische bedrijven, denk maar aan die andere Apple-leverancier Foxconn uit Taiwan, mee kampen. Werknemers mogen ginds aan de slag vanaf hun zestiende.

Pegatron - de Chinese producent van onder meer computers, lcd-tv's, smartphones en tablets voor bedrijven als Apple, Dell en HP - wil voorkomen dat er nog meer minderjarigen aan de slag gaan in zijn fabrieken. Het bedrijf gaat gezichtsherkenningssoftware gebruiken om de officiële identiteit van prospectieve werknemers te kunnen achterhalen. Onlangs nog kwam Pegatron negatief in het nieuws nadat een 15-jarige werknemer (die zich middels valse identiteitsdocumenten voordeed als een twintiger) stierf aan een longontsteking die hij zou hebben opgelopen door slechte werkomstandigheden in de fabriek waar de iPhone 5C geproduceerd wordt. Uit een onderzoek van Apple en Pegatron bleek zijn dood niet aan de fabriek gerelateerd te zijn, maar hoe dan ook laaide de discussie op over het inzetten van minderjarige werkkrachten in fabrieken, een probleem waar veel Aziatische bedrijven, denk maar aan die andere Apple-leverancier Foxconn uit Taiwan, mee kampen. Werknemers mogen ginds aan de slag vanaf hun zestiende.