Newson - die beschouwd wordt als één van de meest invloedrijke designers van zijn generatie - werkte reeds voor sportartikelenfabrikant Nike en autobouwer Ford. Enkele van zijn ontwerpen staan in het Museum of Modern Art in New York.

Zijn komst naar Apple komt niet helemaal uit de lucht gevallen. Newson is immers al jaren bevriend met Jony Ive, met wie hij al samenwerkte voor het RED-project van U2-zanger Bono.

Bovendien ging Apple eerder al in zee met beroemde designers, zoals de Belg Paul Deneve, het gewezen hoofd van modehuis Yves Saint-Laurent, en Angela Ahrendts, de vroegere baas van Burberry. (Belga/MI)

Newson - die beschouwd wordt als één van de meest invloedrijke designers van zijn generatie - werkte reeds voor sportartikelenfabrikant Nike en autobouwer Ford. Enkele van zijn ontwerpen staan in het Museum of Modern Art in New York. Zijn komst naar Apple komt niet helemaal uit de lucht gevallen. Newson is immers al jaren bevriend met Jony Ive, met wie hij al samenwerkte voor het RED-project van U2-zanger Bono. Bovendien ging Apple eerder al in zee met beroemde designers, zoals de Belg Paul Deneve, het gewezen hoofd van modehuis Yves Saint-Laurent, en Angela Ahrendts, de vroegere baas van Burberry. (Belga/MI)