Onlangs heeft een Amerikaanse rechter Apple schuldig bevonden aan het maken van afspraken met boekenuitgevers om de prijzen van e-boeken hoog te houden. Het Ministerie van Justitie stelt nu bij de rechtbank maatregelen voor die ervoor moeten zorgen dat Apple de concurrentie op de e-boekenmarkt niet langer kan dwarsbomen.

Volgens dit voorstel mag Apple voor een periode van 5 jaar geen nieuwe, prijsopdrijvende overeenkomsten aangaan met uitgevers van bijvoorbeeld digitale boeken, films en muziek. En de bestaande contracten die Apple met vijf grote uitgeverijen sloot op het gebied van e-boeken, moeten worden beëindigd.

Daarnaast moet Apple het makkelijker maken voor iPhone- en iPad-gebruikers om e-boeken te kopen van concurrenten als Amazon.

Een externe toezichthouder moet erop gaan toezien dat Apple zich aan de regels houdt. (Belga/MI)

Onlangs heeft een Amerikaanse rechter Apple schuldig bevonden aan het maken van afspraken met boekenuitgevers om de prijzen van e-boeken hoog te houden. Het Ministerie van Justitie stelt nu bij de rechtbank maatregelen voor die ervoor moeten zorgen dat Apple de concurrentie op de e-boekenmarkt niet langer kan dwarsbomen. Volgens dit voorstel mag Apple voor een periode van 5 jaar geen nieuwe, prijsopdrijvende overeenkomsten aangaan met uitgevers van bijvoorbeeld digitale boeken, films en muziek. En de bestaande contracten die Apple met vijf grote uitgeverijen sloot op het gebied van e-boeken, moeten worden beëindigd. Daarnaast moet Apple het makkelijker maken voor iPhone- en iPad-gebruikers om e-boeken te kopen van concurrenten als Amazon. Een externe toezichthouder moet erop gaan toezien dat Apple zich aan de regels houdt. (Belga/MI)