De toezichthouder vreesde dat door de fusie de keuzemogelijkheden voor gebruikers van muziekstreamingdiensten zouden worden beperkt. "Na een grondige analyse van de gebruikers- en muziekgegevens van Shazam oordelen we dat de overname niet leidt tot minder concurrentie in de muziekstreamingmarkt", aldus EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging).

Apple kondigde de overname in december aan. In april startte Vestager haar onderzoek.

Met de gegevens van Shazam over welke nummers populair zijn, kan de iPhonemaker zijn muziekstreamingdienst Apple Music verbeteren. Op die manier moet Apple de strijd met onder meer Spotify, Deezer en de muziekdiensten van Google en Amazon beter aankunnen.

De toezichthouder vreesde dat door de fusie de keuzemogelijkheden voor gebruikers van muziekstreamingdiensten zouden worden beperkt. "Na een grondige analyse van de gebruikers- en muziekgegevens van Shazam oordelen we dat de overname niet leidt tot minder concurrentie in de muziekstreamingmarkt", aldus EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging).Apple kondigde de overname in december aan. In april startte Vestager haar onderzoek.Met de gegevens van Shazam over welke nummers populair zijn, kan de iPhonemaker zijn muziekstreamingdienst Apple Music verbeteren. Op die manier moet Apple de strijd met onder meer Spotify, Deezer en de muziekdiensten van Google en Amazon beter aankunnen.