In de praktijk gaat Apple werknemers verplichten om op dinsdag, donderdag en een derde dag die door individuele teams wordt bepaald, vanuit kantoor te werken. Dat is een aanpassing van het oorspronkelijke plan, dat op maandag, dinsdag en donderdag kantoorwerk vereiste.

Apple kondigde in juni 2021 voor het eerst het driedaagse kantoorwerkbeleid aan. Sindsdien waren er wereldwijd echter meerdere nieuwe Covid-pieken, met als gevolg dat Apple zijn beleid beperkte tot twee kantoorwerkdagen per week. Het nieuwe beleid zal eerst voor de Apple-locaties in Silicon Valley van kracht worden en vervolgens uitgerold worden naar andere kantoren.

Apple zeer strikt

De iPhone-maker is volgens nieuwsagentschap Bloomberg een van de strengste technologiebedrijven geweest als het gaat om het terugbrengen van werknemers naar kantoor, dit tot ergernis van sommige stafleden. Microsoft, Amazon Google en andere technologieconcerns stonden de afgelopen maanden meer open voor werken op afstand.

In samenwerking met Dutch IT Channel

In de praktijk gaat Apple werknemers verplichten om op dinsdag, donderdag en een derde dag die door individuele teams wordt bepaald, vanuit kantoor te werken. Dat is een aanpassing van het oorspronkelijke plan, dat op maandag, dinsdag en donderdag kantoorwerk vereiste. Apple kondigde in juni 2021 voor het eerst het driedaagse kantoorwerkbeleid aan. Sindsdien waren er wereldwijd echter meerdere nieuwe Covid-pieken, met als gevolg dat Apple zijn beleid beperkte tot twee kantoorwerkdagen per week. Het nieuwe beleid zal eerst voor de Apple-locaties in Silicon Valley van kracht worden en vervolgens uitgerold worden naar andere kantoren.De iPhone-maker is volgens nieuwsagentschap Bloomberg een van de strengste technologiebedrijven geweest als het gaat om het terugbrengen van werknemers naar kantoor, dit tot ergernis van sommige stafleden. Microsoft, Amazon Google en andere technologieconcerns stonden de afgelopen maanden meer open voor werken op afstand.In samenwerking met Dutch IT Channel