Ericsson maakt zelf vooral netwerkapparatuur, maar heeft patent op veel basistechnologieën die worden toegepast in mobiele telefoons. Dat betekent dat fabrikanten van smartphones het Zweedse bedrijf moeten betalen voor het gebruik daarvan.

Tot voor kort deed Apple dat ook, maar de licentieovereenkomst die het Amerikaanse bedrijf daarover had met Ericsson, liep dit jaar af. De twee ondernemingen konden het niet eens worden over een nieuw contract en stapten allebei naar de rechter.

Ericsson liet maandag weten dat het dit jaar tussen de 13 en 14 miljard kroon (1,4 tot 1,5 miljard euro) over denkt te houden aan de nieuwe overeenkomst. Meer financiële details zijn niet bekendgemaakt. Het nieuwe licentiecontract heeft een looptijd van zeven jaar.

"Wij zijn blij met deze nieuwe overeenkomst'', zei Kasim Alfalahi, die bij Ericsson verantwoordelijk is voor de bewaking van intellectueel eigendom. Volgens de bestuurder biedt de deal naast financiële compensatie ook mogelijkheden voor toekomstige samenwerking met Apple.

Bron: Automatiseringgids

Ericsson maakt zelf vooral netwerkapparatuur, maar heeft patent op veel basistechnologieën die worden toegepast in mobiele telefoons. Dat betekent dat fabrikanten van smartphones het Zweedse bedrijf moeten betalen voor het gebruik daarvan.Tot voor kort deed Apple dat ook, maar de licentieovereenkomst die het Amerikaanse bedrijf daarover had met Ericsson, liep dit jaar af. De twee ondernemingen konden het niet eens worden over een nieuw contract en stapten allebei naar de rechter.Ericsson liet maandag weten dat het dit jaar tussen de 13 en 14 miljard kroon (1,4 tot 1,5 miljard euro) over denkt te houden aan de nieuwe overeenkomst. Meer financiële details zijn niet bekendgemaakt. Het nieuwe licentiecontract heeft een looptijd van zeven jaar."Wij zijn blij met deze nieuwe overeenkomst'', zei Kasim Alfalahi, die bij Ericsson verantwoordelijk is voor de bewaking van intellectueel eigendom. Volgens de bestuurder biedt de deal naast financiële compensatie ook mogelijkheden voor toekomstige samenwerking met Apple.Bron: Automatiseringgids