PanOptis, een bedrijf gespecialiseerd in gebruikslicenties voor patenten, trok in februari 2019 naar de rechter tegen Apple. Het verweet de fabrikant van de iPhone te weigeren om commissies te betalen voor bepaalde 4G-technologie in zijn toestellen.

Licentiekosten betalen

'De klagers hebben meermaals getracht te onderhandelen met Apple om een akkoord te vinden voor de patenten die Apple schendt', klonk het in de initiële klacht. De onderhandelingen zijn daarna afgesprongen omdat Apple weigerde om de licentiekosten te betalen.

Volgens gespecialiseerde Amerikaanse media zou Apple in beroep gaan tegen het vonnis.

PanOptis, een bedrijf gespecialiseerd in gebruikslicenties voor patenten, trok in februari 2019 naar de rechter tegen Apple. Het verweet de fabrikant van de iPhone te weigeren om commissies te betalen voor bepaalde 4G-technologie in zijn toestellen.'De klagers hebben meermaals getracht te onderhandelen met Apple om een akkoord te vinden voor de patenten die Apple schendt', klonk het in de initiële klacht. De onderhandelingen zijn daarna afgesprongen omdat Apple weigerde om de licentiekosten te betalen.Volgens gespecialiseerde Amerikaanse media zou Apple in beroep gaan tegen het vonnis.