‘Apple moet klanten 60 euro betalen voor te snelle veroudering iPhones’

© belga

Vijf Europese consumentenorganisaties, waaronder het Belgische Test Aankoop, hebben de Amerikaanse technologiereus Apple nog eens aangemaand om te stoppen met de ‘geplande veroudering’ van zijn iPhone-toestellen. Ze willen dat betrokken klanten elk een schadevergoeding van 60 euro krijgen.

De vereniging van consumentenorganisaties, Euroconsumers, schreef Apple enkele weken geleden al eens aan met de vraag om Europese consumenten te vergoeden, nadat in de Verenigde Staten een schikking was aangekondigd ter waarde van 310 miljoen dollar. Ze geeft het Amerikaanse bedrijf nu twee weken om de nieuwe brief officieel te beantwoorden, ‘waarna Euroconsumers zich zal buigen over de volgende juridische stappen’.

Trager na update

Het dispuut gaat over updates voor iPhones, die daardoor trager gaan werken. Apple gaf toe dat het de smartphones moedwillig vertraagde, maar deed dat naar eigen zeggen om de levensduur van het toestel te verlengen bij een versleten batterij.

Critici zijn van mening dat het Apple er alleen om te doen is klanten aan te zetten sneller te kiezen voor een nieuw model.

Partner Content