De Amerikaanse toezichthouder FTC kondigde aan dat hij over de zaak een akkoord heeft met de iPhone- en iPad-fabrikant. Apple gaf nog geen commentaar.

De FTC verweet Apple dat het bedrijf het voor kinderen te makkelijk gemaakt had om geld uit te geven met apps. Zo was er een geval waarbij een klein meisje 2600 dollar 'investeerde' in haar virtuele dierenhotelletje. De ouders kregen achteraf de rekening en dienden een klacht in.

Apple moet het geld nu volledig terugbetalen en aanpassingen aanbrengen aan het systeem. De App Store is een grote bron van inkomsten voor Apple. Klanten gaven er vorig jaar meer dan 10 miljard dollar uit. (Belga/TV)

De Amerikaanse toezichthouder FTC kondigde aan dat hij over de zaak een akkoord heeft met de iPhone- en iPad-fabrikant. Apple gaf nog geen commentaar. De FTC verweet Apple dat het bedrijf het voor kinderen te makkelijk gemaakt had om geld uit te geven met apps. Zo was er een geval waarbij een klein meisje 2600 dollar 'investeerde' in haar virtuele dierenhotelletje. De ouders kregen achteraf de rekening en dienden een klacht in. Apple moet het geld nu volledig terugbetalen en aanpassingen aanbrengen aan het systeem. De App Store is een grote bron van inkomsten voor Apple. Klanten gaven er vorig jaar meer dan 10 miljard dollar uit. (Belga/TV)